Instagram
Facebook

Shipping abroad

Flora

Collapse Show info

F r a g i e l

De serie FLORA handgemaakt keramiek dat is gemaakt van echte bloemen of bladeren die in keramiek zijn vereeuwigd. De aardse bloemen en bladeren die vereeuwigd zijn in het aardse materiaal keramiek is een bijzonder en intrigerend scheikundig fenomeen. Het geeft de kwetsbaarheid van de natuur weer. Ook is het maken van deze serie een zeer kwetsbaar proces dat meer mislukkingen oplevert dan successen. Dat neemt niet weg dat wanneer het stuk ‘levende natuur’ als ware het versteend uit het hele stookproces te voorschijn komt, de euforie groot is en een bijzonder pronkstuk oplevert.

C o n t r a s t

De serie Drinkbekers herbergt een schijnbare tegenstelling: de alledaagse functionele vorm van een drinkbeker, echter met zeer fragiel ’oor’, dat uiteraard niet geschikt is om vast te pakken al is het daar qua ontwerp wel voor bedoeld.

P r o n k s t u k

De objecten bestaan uit aardewerk en zijn (deels) geglazuurd met wit glanzend glazuur waarbij op sommige plekken 24 karaats goud is aangebracht, waardoor het object een sieraad van keramiek wordt. Al met al een pronkstuk.